Treska po „čitalsku“

Suroviny:

Filety tresky – množství podle počtu osob
Sušená rajčata (v oleji, v konzervě)
Čerstvá rajčata
Strouhanka (strouhaná houska nebo pro „bezlepkáře“ kukuřičná strouhanka)
Slanina podle chuti a podle váhy osob
Máslo
Parmazán (nebo jiný strouhaný tvrdý sýr)
Sůl
Bazalka

Postup:

Do máslem vymazané zapékací misky je dobré dát plátky slaniny na osolenou tresku, pak pomazat rybu drcenými rajčaty (sušenými) a pokrájenými čerstvými rajčaty, posypat strouhankou, bazalkou, parmazánem podle chuti (parmazán lze vynechat nebo nahradit jiným sýrem). Je vhodné navrch ryby ještě poklást plátek (plátky) másla a péct v troubě při 180 stupních přibližně 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *