Posilující polévka z červené čočky

Suroviny:

150 – 200 g červené čočky
2 – 3 oloupaná nakrájená rajčata nebo rajský protlak v konzervě
1 cibule
4 stroužky česneku
1 větší mrkev
1 l zeleninového vývaru nebo kostička Wurzl v 1 l vody
1 lžíce másla
1 lžička olivového oleje
1 lžíce majoránky (saturejky nebo jiného zeleného koření)
na dochucení uzenina s vysokým podílem masa nebo uzené tofu
špetka kari nebo kurkumy
sůl
citronová šťáva

Postup:

Na kostičky nakrájenou cibuli zpěnit na másle s olivovým olejem, přídat oloupaný česnek, nakrájenou mrkev a společně krátce opéci. Přidat oloupaná nakrájená rajčata nebo rajčatový protlak, zeleninový vývar, propláchnutou červenou čočku a koření podle chuti. Povařit cca 20 minut do změknutí. Ke konci varu přidat kousek kvalitní uzeniny nebo kostičky uzeného tofu (není nutné). Dochutit podle potřeby solí a troškou šťávy z citronu.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *