Těsto: 150 g kokosového cukru nebo jiného sladidla, 150 ml rýžového oleje, 3 vejce, 100 g jemně mleté špaldové mouky, 150 g strouhaných ořechů, ½ balíčků prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky skořice, 125 g jemně strouhané mrkve, 125 g rozmačkaného banánu
Krém: 100 g změklého másla bezlaktózového, 250 g bezlaktózového tvarohu, 2 vanilkové cukry, mleté ořechy na posypání (3-4 lžíce). Lze podle chuti ještě dosladit.
Postup: Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme banán a mrkev. Smícháme mouku s práškem do pečiva, sodou, oříšky a skořicí. Přidáme do banánovo-mrkvové směsi, promícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 175 stupních. Po upečení a vychladnutí natřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!