Těsto:
1 hrnek (cca 250 ml) bezlepkové mouky (nejlépe kombinace např. rýžové a pohankové mouky nebo bezlepkové směsi)
2 lžíce třtinového cukru (medu nebo jiného sladidla)
½ sáčku bezfosfátového prášku do pečiva (bezlepkového prášku nebo jedlé sody)
125 g másla
1 vejce
kůra z 1 většího nebo 2 menších bio pomerančů
Náplň:
500 g tvarohu
¼ hrnku tuku (másla, smetany ke šlehání…)
1 vanilkový puding
1 vejce
trochu pomerančové kůry (na vůni, ale nemusí být)
pomerančová marmeláda na potření těsta
Všechny suroviny na těsto zpracovat. Vzniklé těsto namačkat do koláčové formy vystlané pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané moukou. Těsto potřít na povrchu slabou vrstvou marmelády. Na tuto vrstvu nalít tvarohovou náplň. Péct ve vyhřáté troubě cca na 160 stupňů Celsia asi hodinu.